Η ΔΕΛΤΑ στο Ν. Ξάνθης

Η ΔΕΛΤΑ συμβάλλει στην κάλυψη έκτακτων αναγκών λειψυδρίας σε οικισμούς του Ν. ΞΑΝΘΗΣ

H ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής και των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, παρέχει ενεργή και έμπρακτη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλει με συνέπεια στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών. Το φετινό καλοκαίρι, ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Δήμου Μύκης του Νομού Ξάνθης, διαθέτοντας βυτιοφόρο όχημα για μεταφορά πόσιμου ύδατος σε οικισμούς του Δήμου. Η περιοχή είναι ορεινή και αντιμετωπίζει σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες, με σημαντικότερη τη λειψυδρία, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι συνάδελφοι από το Σταθμό Συγκέντρωσης Γάλακτος Συδινής και από τη Διεύθυνση Logistics συνεργάστηκαν αποτελεσματικά ώστε να καλυφθούν άμεσα οι έκτακτες ανάγκες λειψυδρίας του Νομού, σε μια περιοχή ορεινή και δύσβατη, προς βοήθεια των κατοίκων και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μύκης ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με την κίνηση της αυτή η Βιομηχανία Γάλακτος ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ απέδειξε, για μια ακόμη φορά πέραν των άλλων, την ιδιαίτερη ευαισθησία και τον κοινωνικό της χαρακτήρα στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Μύκης και των κατοίκων της περιοχής”.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών σε νέους κτηνοτρόφους που προσέφερε για 3η χρονιά η ΔΕΛΤΑ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου 2019 η εκπαίδευση 25 νέων κτηνοτρόφων, η οποία υλοποιήθηκε από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με υποτροφίες που προσέφερε η ΔΕΛΤΑ, σε νέους κτηνοτρόφους και παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της. Στόχος των υποτροφιών είναι η εξειδικευμένη και βιωματική εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων, με σκοπό να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπου εργάζονται.

Συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ σε σημαντικό περιβαλλοντικό ευρωπαϊκό έργο, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)

Η ΔΕΛΤΑ συμμετείχε εθελοντικά στη δοκιμή μεθόδου για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της φέτας και συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμής. Το έργο είχε αναλάβει ο ΣΕΒΤ, μαζί με άλλους 5 Εθνικούς Συνδέσμους Βιομ. Τροφίμων της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Σλοβενίας και Πορτογαλίας, με σκοπό τη δοκιμή της μεθοδολογίας αποτίμησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τροφίμων, που παράγονται στη Μεσόγειο.

Το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ κάνει πράξη το μήνυμα «ένα ποτήρι γεμάτο αγάπη» στηρίζοντας τα Παιδικά Χωριά SOS

Το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ, με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου και στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με κεντρικό μήνυμα «ένα ποτήρι γεμάτο αγάπη», προβάλει το σπουδαίο έργο ζωής που επιτελούν οι Μητέρες SOS των Παιδικών Χωριών SOS, προσφέροντας απλόχερα στα παιδιά αγάπη και ασφάλεια. Η ΔΕΛΤΑ διαχρονικά ενισχύει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, ενώ τώρα με αφορμή τη γιορτή θα προσφέρει επιπλέον 10 λεπτά με κάθε αγορά συσκευασίας 1 λίτρου φρέσκου γάλακτος.

Η ΔΕΛΤΑ βραβεύθηκε για τη στήριξη των Νέων Κτηνοτρόφων

Η ΔΕΛΤΑ βραβεύθηκε στα φετινά Responsible Business Awards για τις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, με σκοπό τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας στη χώρα μας, παρέχοντας για 3η χρονιά υποτροφίες προς νέους κτηνοτρόφους.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!

Με στόχο να νιώσουν τα παιδιά φροντίδα και χαρά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΛΤΑ κατασκεύασαν όμορφες λαμπάδες για κάθε ηλικία και τις προσέφεραν στα παιδιά μαζί με τσουρέκια,  προϊόντα της εταιρείας, αλλά και πασχαλινές ευχές με την υπογραφή του κάθε εργαζόμενου που έκανε την προσφορά. Τα Πασχαλινά δώρα παρέδωσε αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», που είναι μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», την Πέμπτη 19 Απριλίου, ώστε να δοθούν έγκαιρα στα παιδιά.

Συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ σε μεγάλη άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος

Η ΔΕΛΤΑ συμμετείχε ενεργά στη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της στον Αγ. Στέφανο Αττικής, από τον 6ο και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, καθώς και από την 1η ΕΜΑΚ, με την κωδική ονομασία «ΤΡΟΙΑ».