Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Τrifle με μπισκότα και blueberries

Trifle με μπισκότα και blueberries Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τrifle με μπισκότα και blueberries

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει. Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν […]

Διαβάστε περισσότερα… from Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων […]

Διαβάστε περισσότερα… from Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ