Porridge Βρώμης με Κόκκινα Φρούτα

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα. Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε. Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από […]

Διαβάστε περισσότερα… from Porridge Βρώμης με Κόκκινα Φρούτα

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Χτυπάτε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα

Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ. Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα. Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε. Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης