Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 300γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100γρ. αλεύρι
  • 2–3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κτγ κύμινο σκόνη (προαιρετικά)
  • 2–3 κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½  ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντιπ:
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός.

Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Ζυμώνετε το μείγμα και το αφήνετε σκεπασμένο να ανακατευτούν τα αρώματά του.

Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους περνάτε από τη φρυγανιά.

Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε το γιαούρτι, με το ελαιόλαδο και το δυόσμο.

Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με το ντιπ γιαουρτιού.