0%
delta

Στη ΔΕΛΤΑ στηρίζουμε την Καλή Διατροφή και αναδεικνύουμε τα πολλαπλά οφέλη της!

Μάθε εδώ για την ιστορία της εταιρείας, τις διακρίσεις, τις τεχνικές, τις δράσεις μας αλλά και τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που εφαρμόζουμε.

Για περισσότερα από 70 χρόνια προσφέρουμε καθημερινά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, προάγοντας παράλληλα το ευ ζην της ελληνικής μεσογειακής διατροφής στο εξωτερικό.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την καλή διατροφή προσβάσιμη, εύκολη και απολαυστική για όλους, με προϊόντα που ενισχύουν την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, τα οποία παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον, τις ηθικές αξίες των καταναλωτών και τα δικαιώματα των ζώων.

Η βαθιά γνώση των ανθρώπων μας και η κουλτούρα καινοτομίας της ΔΕΛΤΑ, μας επιτρέπουν να αλλάζουμε διαχρονικά τα δεδομένα στη διατροφή των Ελλήνων. Αυτό κάνουμε και σήμερα, όπου μέσα από το σχεδιασμό νέων πρωτοπόρων προϊόντων και νέες συνταγές επιδιώκουμε να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά.

Ιστορία διατροφικής καινοτομίας

Από το πρώτο ομογενοποιημένο φρέσκο γάλα, το γάλα χωρίς λακτόζη – το πρώτο για μικρά παιδιά, την πρώτη επαγγελματική σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων, τα πρώτα γιαούρτια ενηλίκων με φρούτα, τα πρώτα βρεφικά γιαούρτια με έγκριση του ΕΟΦ που άλλαξαν τα δεδομένα στη βρεφική διατροφή, το κρεμώδες στραγγιστό με την πατενταρισμένη τεχνική της διπλοστράγγισης, την πρώτη συσκευασμένη φέτα σε άλμη, τους πρώτους χυμούς ψυγείου, τον πρώτο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και το πρώτο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στη βιομηχανία τροφίμων, η ΔΕΛΤΑ εδώ και πάνω από 70 χρόνια μετρά σημαντικές πρωτιές στην καινοτομία και διακρίσεις για τα προϊόντα και τη λειτουργία της.

Για αυτές τις διαχρονικές μας επιδόσεις στην καινοτομία, ο Economist μας βράβευσε το 2023 με το Beyond Innovation Award.

Δίνουμε δύναμη στην καλή διατροφή

Πίσω από κάθε προϊόν που φέρει τη σφραγίδα της ΔΕΛΤΑ, εκτός από φροντίδα και τη δέσμευσή μας για κορυφαία ποιότητα, κρύβεται μελέτη και έρευνα από την επιστημονική μας ομάδα.

Μέσα από σύγχρονες τεχνικές και μεθοδολογίες lean innovation και fast prototyping, έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε γρήγορα και σε πραγματικές συνθήκες νέες καινοτόμες ιδέες για προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, τα οποία τίθενται στη διάθεση των καταναλωτών μετά από την εφαρμογή αυστηρών ελέγχων και διαδικασιών.

Χάρη σε αυτό το οικοσύστημα καινοτομίας, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια:

  • μειώσαμε μέχρι και 30% την περιεκτικότητα σε σάκχαρα στα βρεφικά και παιδικά προϊόντα Advance και Smart,
  • δημιουργήσαμε νέες συνταγές βρεφικών προϊόντων Advance μόνο με φυσικά σάκχαρα από φρούτα και δημητριακά,
  • διασφαλίσαμε ότι πάνω από το 75% των φυτικών ροφημάτων, χυμών και τσαγιών μας δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα,
  • αναπτύξαμε επιδόρπια γάλακτος και γιαουρτιού Vitaline για ενήλικες, πλούσια σε πρωτεΐνη, χαμηλά σε λιπαρά, χωρίς ζάχαρη,
  • δημιουργήσαμε δύο νέους φυσικούς, λειτουργικούς (functional) χυμούς Life με ποικιλία φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιους σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, ώστε να προσφέρουν ενέργεια και ευεξία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προσφέροντας στους καταναλωτές μας επιλογές που συνδυάζουν υψηλή διατροφική αξία και απόλαυση, ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες.

Συμβάλουμε στην υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών

Με στόχο να αναδείξουμε την καλή διατροφή ως ένα εύκολο, ρεαλιστικό και απολαυστικό τρόπο ζωής, όπου όλα χωράνε στο πιάτο μας, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το pod.gr τη σειρά podcast “Good Food for Thought”.

Σε κάθε επεισόδιο, η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη και οι καλεσμένοι της, μέσα από ιστορίες της καθημερινότητας, χιούμορ και επιστημονικά δεδομένα, συζητούν για όλα όσα μάς απασχολούν γύρω από τη διατροφή.

Καλή διατροφή ίσον δίαιτα; Υπάρχουν καλές και κακές τροφές; Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία και τα social media στις διατροφικές επιλογές που κάνουμε; Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για το φαγητό; Ποιοι είναι οι πιο διαδεδομένοι μύθοι γύρω από θέματα διατροφής;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα αποτελούν τη βάση έξι απολαυστικών συζητήσεων που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το δρόμο για την καλή διατροφή ξεπερνώντας εμπόδια, στερεότυπα και μύθους.

LISTEN ON

This image has an empty alt attribute; its file name is listenspot.png

Στηρίζουμε τις σωστές επιλογές από μικρή ηλικία

Η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινότητά μας ξεκινά από μικρή ηλικία. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουν τα παιδιά ότι η καλή διατροφή μπορεί να γίνει διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά The Why Community, ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφής και σπατάλης τροφίμων για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία όλης της χώρας με στόχο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν, να μάθουν και να ανακαλύψουν την αξία και τα οφέλη της καλής διατροφής και της φροντίδας του περιβάλλοντος, προετοιμάζοντας τα για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον.

Δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα και την ασφάλεια

Στη ΔΕΛΤΑ, η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων μας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες. Με συνεχείς ελέγχους και αυστηρά πρότυπα ποιότητας, διασφαλίζουμε ότι κάθε προϊόν που φέρει τη σφραγίδα μας ικανοποιεί απόλυτα τις υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών.

Από το σημείο της ανάκτησης της πρώτης ύλης μέχρι την τελική διάθεση των προϊόντων στα σημεία πώλησης, κάθε στάδιο και διαδικασία συνδέεται με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αναλύσεων.

Σε κάθε ένα από τα εργοστάσια μας διενεργούνται καθημερινά πάνω από 1.000 έλεγχοι, ακολουθώντας αυστηρές διαδικασίες και τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Ενσωματώνουμε τεχνολογία DNA στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου

Στο πεδίο της ποιότητας και ασφάλειας, η σύνδεση εφαρμοσμένης έρευνας και παραγωγικής διαδικασίας μας φέρνει και πάλι ένα βήμα μπροστά.

Η ΔΕΛΤΑ είναι η πρώτη εταιρεία τροφίμων στην Ελλάδα που δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας με στόχο να συμβάλει στη βαθιά γνώση και κατανόηση των μικροβιολογικών κινδύνων της παραγωγικής διαδικασίας, ενσωματώνοντας παράλληλα τεχνολογία DNA στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων της. Η μεγαλύτερη ίσως καινοτομία αυτού του Εργαστηρίου είναι η συνεχόμενη, και σε πραγματικό χρόνο, συνέργεια με την παραγωγική διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε διαρκώς βέβαιοι ότι κάθε συστατικό, κάθε συσκευασία εναρμονίζεται πλήρως με τις υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών μας.

Οι έλεγχοι όμως δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της διανομής των προϊόντων μας μέχρι το τελικό σημείο πώλησης, όπου η θερμοκρασία μεταφοράς τους ελέγχεται και παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης οποτεδήποτε εντοπιστεί παραβίαση των ορίων που έχουν τεθεί, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ψυκτική αλυσίδα έχει τηρηθεί στο ακέραιο.

Έμπρακτη αναγνώριση της δέσμευσής μας για κορυφαία ποιότητα και ασφάλεια προς τους καταναλωτές αποτελούν οι πιστοποιήσεις που διαθέτουμε καθώς και το γεγονός ότι από το 2001 μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία ανάκληση προϊόντος.