Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 ψαρονέφρια (500γρ. το καθένα)
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • 2 κτγ κύμινο σκόνη
  • 800γρ. baby πατάτες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κτς κύμινο σε σπόρους
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
  • 200γρ. ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • 100ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κτγ φρέσκο τζίντζερ
  • Τριμμένο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κτς φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Ψαρονέφρι ρολό με σάλτσα γιαούρτι, τζίντζερ και πατάτες baby

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.

Αλείφετε το κρέας με κύμινο σκόνη και αλατοπίπερο και το βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.

Σε ένα άλλο ταψί βάζετε τις πατατούλες κομμένες στη μέση.

Τις περιχύνετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με κύμινο, αν θέλετε προσθέτετε και αλάτι.

Ψήνετε για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τζίντζερ και τον φρέσκο κόλιανδρο.

Ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Γαρνίρετε με τις λεμονάτες πατατούλες.