Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μανιτάρια πορτομπέλλο
  • 250γρ. μανιτάρια καφέ
  • 1,2lt ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100ml κρασί
  • 30γρ. βούτυρο
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • 200ml Γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 2%
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο λάδι τρούφας για το γαρνίρισμα
  • Λίγο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα.

Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1–2 λεπτά.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.

Χτυπάτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και ρίχνετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet.

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο και ραντίζετε με λάδι τρούφας.