Porridge Βρώμης με Κόκκινα Φρούτα

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για το Porridge Βρώμης:
  • 80γρ. βρώμη
  • 450ml Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ ελαφρύ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 φρέσκια βανίλια, ή 1/2κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κτγ στέβια, ή μέλι
  • Υλικά για τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων:
  • 180γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα
  • 1 κτς μέλι
  • 1 κτγ νερό

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα.

Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε.

Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μέλι και το νερό.

Tip: εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φρούτα και δεν θα χρειαστούμε νερό για τη σάλτα τους.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις το Porridge Βρώμης είναι έτοιμο το σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη ζεστή σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.