Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ και μαστίχα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

120 ml κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο

1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σε σκόνη

λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 25 – 30 λεπτά. Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε την σκόνη μαστίχας και την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά. Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε με δίχρωμο ρύζι.