Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:
  • 2 γιαούρτια ΔΕΛΤΑ Complet 2%
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 2 κτς μέλι θυμαρίσιο
  • Υλικά για τη granola βρώμης:
  • 50γρ. νυφάδες βρώμης
  • 40γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 30γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κτς ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 1 κτς μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Κρέμα Γιαουρτιού με Γκρανόλα Βρώμης

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, το μέλι, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη.

Τα χτυπάμε ελαφρά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γκρανόλα και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πιέζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι, ή με τα χέρια, ώστε να σχηματίσουμε ένα συμπαγές σχήμα πάχους 2 εκατοστών.

Ψήνουμε τη γκρανόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προχωράμε με την κρέμα γιαουρτιού μέχρι να κρυώσει η granola.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ανακατεύουμε σε ένα σκεύος μαζί με το χυμό από το λάιμ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε την κρέμα γιαουρτιού σε μερίδες, από πάνω πασπαλίζουμε το ξύσμα από το λάιμ και προσθέτουμε κομμάτια από τη γκρανόλα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .