Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 15 τεμάχια:
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 1kg
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 2 κουταλάκια γλυκού νερό
  • Λίγους σπόρους κύμινο
  • Για τη γέμιση:
  • 350γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ½ κτγ κύμινο σε σπόρους
  • 2 κτς κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κτς πελτέ λιαστής ντομάτας
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • Για το ντιπ γιαουρτιού:
  • 300γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 1kg
  • 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • ½ κτγ κύμινο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 κτς ελαιόλαδο
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο.

Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά.

Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3–4 λεπτά.

Αραιώνετε τον πελτέ σε 100ml νερό, τον ρίχνετε στον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7–10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κόλιανδρο και αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 1εκ. και κόβετε σε δίσκους 10εκ.

Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφετε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό.

Διπλώνετε στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι, ή διπλώνετε με το χέρι.

Αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγο κύμινο.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ και σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια με το ντιπ γιαουρτιού.