Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 1Kg

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 15 τεμάχια)

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

200 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 1kg

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 2 κουταλάκια γλυκού νερό

λίγους σπόρους κύμινο

 

Για την γέμιση

350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο σε σπόρους

2 κουταλιές σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας πελτέ λιαστής ντομάτας

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

Για το ντιπ γιαουρτιού

300 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 1kg

1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)

½ κουταλάκι γλυκού κύμινο τριμμένο

αλάτι

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο μαϊντανό

EKTEΛΕΣΗ

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζετε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά.

Αραιώνετε τον πελτέ σε 100 ml. νερό, τον ρίχνετε στον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κόλιανδρο και αφήνετε να κρυώσει. Ανοίγετε την ζύμη σε πάχος 1 εκ. και κόβετε σε δίσκους 10 εκ.

Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφετε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό. Διπλώνετε στην μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι ή διπλώνετε με το χέρι. Αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγο κύμινο. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ. Σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια με το ντιπ γιαουρτιού.