Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας
ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κόκορας 1.400 γρ. περίπου
3 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 ml. λευκό ξηρό κρασί
400 ml. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό πλήρες
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας.

Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε δίπλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα σε φετάκια. Περιχύνετε με το κρασί και αλείφετε τον κόκορα με την μουστάρδα και το μισό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ψήνετε στους 170 – 180 βαθμούς για 80 λεπτά.

Βάζετε τα ζουμιά της κατσαρόλας μαζί με τα λαχανικά στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε σε κατσαρολάκι. Ρίχνετε το υπόλοιπο γιαούρτι. Ανακατεύετε και ζεσταίνετε την σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τον κόκορα σε μερίδες, με πατατούλες φούρνου και μπόλικη σάλτσα.

TIP: Αν έχετε μικρή γάστρα, κόψτε τον κόκορα σε μερίδες.