Κόκορας στη γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κόκορας 1.400γρ. περίπου
  • 3 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κτς ελαιόλαδο
  • 200ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400ml γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό πλήρες
  • 4 κτς μουστάρδα με σιναπόσπορο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόκορας στην γάστρα με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και σως μουστάρδας

Αλατοπιπερώνετε τον κόκορα και τον ροδίζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ή κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.

Προσθέτετε το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.

Μεταφέρετε τον κόκορα, τα καρότα και το κρεμμύδι στην γάστρα και βάζετε δίπλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου, κομμένα σε φετάκια.

Περιχύνετε με το κρασί και αλείφετε τον κόκορα με τη μουστάρδα και το μισό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ψήνετε στους 170–180 βαθμούς για 80 λεπτά.

Βάζετε τα ζουμιά της κατσαρόλας μαζί με τα λαχανικά στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε σε κατσαρολάκι.

Ρίχνετε το υπόλοιπο γιαούρτι.

Ανακατεύετε και ζεσταίνετε τη σάλτσα.

Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τον κόκορα σε μερίδες, με πατατούλες φούρνου και μπόλικη σάλτσα.

TIP: Αν έχετε μικρή γάστρα, κόψτε τον κόκορα σε μερίδες.