Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για στρογγυλό ταψί 22 εκ.
  • Για το φύλλο:
  • 300γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150ml νερό
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 1 κτς ούζο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
  • Για τη γέμιση:
  • 3 μέτρια χοντροτριμμένα κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4–5 κτς ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, θυμάρι, μάραθο)
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • 2 κτς ξινό τραχανά, ή πλιγούρι
  • Για την επικάλυψη:
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κτς Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ

Εκτέλεση

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ COMPLET Οικογενειακό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 8–10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.

Με προσοχή απλώνετε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε τη γέμιση.

Διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και καλύπτετε μέρος από τη γέμιση.

Αλείφετε με ελαιόλαδο την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45–50 λεπτά περίπου.

Χτυπάτε το ασπράδι με το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και στη μέση του ψησίματος αλείφετε την πίτα.