Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μπισκότα digestive
  • 150γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
  • 100γρ. σταφίδες, ή κράνμπερις (προαιρετικά)
  • 150γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 150γρ. κουβερτούρα
  • 150ml Ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ
  • 150ml γάλα συμπυκνωμένο ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ
  • 50γρ. βούτυρο
  • Λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης.

Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.

Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ.

Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά.

Αφήνετε για 3–4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.