Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης και γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας
Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
100 γραμμάρια σταφίδες ή κράνμπερις (προαιρετικά)
150 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια κουβερτούρα
150 ml Ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ
150 ml γάλα συμπυκνωμένο ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ
50 γραμμάρια βούτυρο
λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης.
Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης. Βάζετε σε μπαιν – μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζετε το μίγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.
Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ. Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά. Αφήνετε για 3 – 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε την μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.