Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 2%

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλλο

250 γρ. μανιτάρια καφέ

1,2 lt. ζωμό λαχανικών

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml. κρασί

30 γρ. βούτυρο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

200 ml. Γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 2%

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο λάδι τρούφας για το γαρνίρισμα

λίγο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

 

EKTEΛΕΣΗ

Βελούδινη μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας και γιαούρτι.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το σκόρδο και τα μανιτάρια αφού τα ψιλοκόψετε και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 10 – 15 λεπτά. Χτυπάτε την σούπα με το ραβδομπλέντερ και ρίχνετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet.

Ανακατεύετε και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο και ραντίζετε με λάδι τρούφας.