Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας
ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 6 άτομα)

600 ml. ΔΕΛΤΑ Ρόφημα Αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης

4 φύλλα ζελατίνης

100 γρ. ζάχαρη καστανή

1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο

50 γρ. φλέικς καρύδας (προαιρετικά)

6 κ. σούπας σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

EKTEΛΕΣΗ

Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας.

Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με την ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από την φωτιά και το σουρώνετε. Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα μαλακώσετε σε κρύο νερό.

Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνετε το λικέρ πικραμύγδαλο. Μοιράζετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Απλώνετε τα φλέικς καρύδας σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε για 4 – 5 λεπτά.

Ξεφορμάρετε την κρέμα αμυγδάλου βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Γαρνίρετε με ψημένα φλέικς καρύδας και σιρόπι καραμέλας.