Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 6 άτομα:
  • 600ml ΔΕΛΤΑ Ρόφημα Αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
  • 50γρ. φλέικς καρύδας (προαιρετικά)
  • 6 κτς σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας

Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε.

Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα μαλακώσετε σε κρύο νερό.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το λικέρ πικραμύγδαλο.

Μοιράζετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Απλώνετε τα φλέικς καρύδας σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε για 4–5 λεπτά.

Ξεφορμάρετε την κρέμα αμυγδάλου, βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Γαρνίρετε με ψημένα φλέικς καρύδας και σιρόπι καραμέλας.