Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι - δυόσμο με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γραμμάρια αλεύρι

2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη (προαιρετικά)

2 – 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

½  ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγη φρυγανιά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ντιπ:

200 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Ρεβιθοκεφτέδες Ίου με ντιπ γιαούρτι – δυόσμο.

Χτυπάτε στο μούλτι τα βρασμένα ρεβίθια και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν ένας πηχτός πολτός. Ρίχνετε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά. ζυμώνετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο να ανακατευτούν τα αρώματά του. Πλάθετε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους περνάτε από την φρυγανιά.

Τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τον δυόσμο. Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με το ντιπ γιαουρτιού.