Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 8 ατομικές πίτες)

8 χωριάτικα φύλλα

200 γραμμάρια φέτα ΔΕΛΤΑ θρυμματισμένη

200 γραμμάρια κασέρι ΔΕΛΤΑ τριμμένο

100 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet

2 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

80 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας σουσάμι

1 κουταλιά σούπας μαυροκούκι

EKTEΛΕΣΗ

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και τον δυόσμο. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Τοποθετείτε 2 – 3 κ. σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος. Διπλώνετε ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι».

Λαδώνετε την πίτα και την πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα φύλλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.