Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 200ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς ζάχαρη
  • 350ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κτς ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1 μικρό πράσσο
  • 1 λάιμ Σχοινόπρασσο
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου

Κόβουμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με έναν αποφλοιωτή τα καθαρίζουμε περιμετρικά.

Tip: κρατάμε ένα σπαράγγι από τις δύο άκρες του, το λυγίζουμε και στο σημείο που θα σπάσει κρατάμε το πάνω μέρος του και κόβουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο σημείο.

Κόβουμε τα σπαράγγια, το πράσσο και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια 1εκ.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ζωμό των λαχανικών.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα σπαράγγια.

Ρίχνουμε στη σούπα με τα σπαράγγια το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή.

Μόλις πάρει η σούπα μία βράση την αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το χυμό από το μισό λάιμ και μία πρέζα πιπέρι καγιέν.

Σερβίρουμε τη Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου μαζί με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .