Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 8 ώριμες ντομάτες (χωρίς την φλούδα), ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 800ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80ml λευκό κρασί
  • 3 κτς ελαιόλαδο
  • 4-5 κτς πλιγούρι
  • 120γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet (και 80γρ. για γαρνίρισμα)
  • 2 κτς βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σούπα με πλιγούρι, ντομάτα και γιαούρτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5–6 λεπτά.

Χτυπάτε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10–12 λεπτά.

Προσθέτετε το πλιγούρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8–10 λεπτά.

Αποσύρετε τη σούπα από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι και τον βασιλικό.

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Προαιρετικά γαρνίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.