Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Υλικά συνταγής

  • Για μια ταρτιέρα 22–24εκ.
  • Για τη ζύμη:
  • 300γρ. αλεύρι
  • 45ml ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 350γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2%
  • 100ml ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος
  • 250ml Κρέμα Γάλακτος 17% λιπαρά
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 1 κρόκο και 2 ασπράδια αβγού
  • 2 πρέζες μαστίχα
  • 80γρ. αλεύρι
  • ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 4 κτς μέλι

Εκτέλεση

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.

Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους.

Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα με προσοχή.

Ανοίγετε φύλλο με τη ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα.

Ρίχνετε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου.