Τάρτα μελιτίνι από την Σαντορίνη

Τάρτα μελιτίνι από την Σαντορίνη με στραγγιστό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για μια ταρτιέρα 22 – 24 εκ.)

Για τη ζύμη:

300 γραμμάρια αλεύρι

45 ml ηλιέλαιο

1 πρέζα μαστίχα χτυπημένη με 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

350 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2%

100 ml ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά

150 γραμμάρια ανθότυρο

 

1 κρόκο και 2 ασπράδια αβγού

2 πρέζες μαστίχα

80 γραμμάρια αλεύρι

½ κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 κουταλιές σούπας μέλι

EKTEΛΕΣΗ

Τάρτα μελιτίνι από την Σαντορίνη.

Ρίχνετε την μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά – σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ την ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, την μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά – σιγά ρίχνετε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μίγμα με προσοχή. Ανοίγετε φύλλο με την ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα. Ρίχνετε την γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.