Τούρτα Σοκολάτας με Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για το κέικ σοκολάτας:
  • 2 κούπες φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 2 κτγ λευκό ξύδι
  • ⅔ της κούπας ηλιέλαιο
  • 300γρ. λευκή ζάχαρη
  • 240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 4 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1,5 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Υλικά για το frosting σοκολάτας:
  • 6 κτς φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ΔΕΛΤΑ χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 70γρ. κακάο
  • Υπόλοιπα υλικά:
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
  • Πέρλες ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τούρτα Σοκολάτας με Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.

Στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 22 εκατοστών, τοποθετούμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει το κέικ για την τούρτα σοκολάτας.

Τα πλαϊνά της φόρμας τα βουτυρώνουμε ελαφρά με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φόρμα.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται βουτύρωμα και λαδόκολλα

Σε μία κανάτα αδειάζουμε τα 2 ποτήρια από το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε.

Παράλληλα, τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά το μείγμα.

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά για το κέικ σοκολάτας, τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο με τα υγρά.

Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ σοκολάτας στις δύο φόρμες και τις ψήνουμε κάθε μία χωριστά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν τα κείκ, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε μία σχάρα.

Προετοιμασία του vegan frosting σοκολάτας:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 4 κούπες ζάχαρη άχνη, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτυπάμε δυνατά για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά τις κουταλιές από το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές frosting σοκολάτας.

Αν το frosting σοκολάτας είναι σχετικά υγρό και δεν στέκεται, προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συναρμολόγηση της τούρτας σοκολάτας:

Τοποθετούμε τη μία βάση του κέικ σε μία πιατέλα.

Απλώνουμε στη βάση μία μεγάλη δόση από το frosting σοκολάτας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ σοκολάτας.

Με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε περιμετρικά και στην επιφάνεια της τούρτας το υπόλοιπο frosting σοκολάτας.

H τούρτα σοκολάτας είναι σχεδόν έτοιμη να την απολαύσουμε και αρκεί να πασπαλίσουμε από πάνω τις σταγόνες της σοκολάτας και ό,τι άλλα διακοσμητικά θέλουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .