Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Υλικά συνταγής

  • Για 4 άτομα:
  • 400γρ. ταλιατέλες
  • 350ml κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ Light
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 12 φέτες προσούτο (180γρ.) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.