0%

Η ΔΕΛΤΑ συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

Η ΔΕΛΤΑ συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», ενώ η δράση της «Μιλάμε στα μικρά παιδιά για τη Σπατάλη τροφίμων» κατέκτησε χρυσή διάκριση στα βραβεία Περιβάλλοντος.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με στόχο την αειφορική ανάπτυξη, η ΔΕΛΤΑ συστρατεύεται στη συντονισμένη δράση κράτους, αγοράς και κοινωνίας και συμμετέχει εθελοντικά στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων». Η απόφαση της ΔΕΛΤΑ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, συμμετέχοντας εθελοντικά στη «Συμμαχία», έρχεται σαν συνέχεια της ιδιαίτερα έντονης δραστηριοποίησής της στον τομέα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, εδώ και αρκετά χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΛΤΑ θεωρεί την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων για το συγκεκριμένο θέμα εξαιρετικά σημαντική και υλοποιεί από το 2018 το στοχευμένο πρόγραμμα-παραμύθι «Ταξίδι στην Τροφούπολη». Οι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ επισκέπτονται παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και μιλούν σε μικρά παιδιά, ηλικίας 4-6 ετών, για τη σωστή αγορά και αποθήκευση των τροφίμων, την πρόληψη της σπατάλης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα αυτό κατέκτησε πρόσφατα το χρυσό βραβείο στα Environmental Awards 2020, όπου διακρίνονται σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον, στην ενότητα “Resource Sustainability”. Έχει επίσης βραβευθεί άλλες δύο φορές φέτος, στα Responsible Business Awards 2020 και Corporate Affairs Excellence Awards 2020, στην κατηγορία δράση ΕΚΕ. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν επιπλέον σημαντική αναγνώριση της πολυετούς συνεργασίας της ΔΕΛΤΑ με την PRC Group-The Management House για το Κέντρο Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ

Λίγα λόγια για τη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»: Η «Συμμαχία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ δημοσίων αρχών, επαγγελματικών φορέων, επιχειρήσεων τροφίμων & εστίασης απ’ όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και φορέων της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας. Βασική προτεραιότητα της Συμμαχίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και η ανάληψη δράσεων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ΕΚΕ της ΔΕΛΤΑ «Μιλάμε στα μικρά παιδιά για τη Σπατάλη Τροφίμων», βραβεύτηκε στα Corporate Affairs Excellence Awards 2020

Οι πρωτοβουλίες της ΔΕΛΤΑ που εστιάζουν στην ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για θέματα όπως η σπατάλη τροφίμων, η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στα Corporate Affairs Excellence Awards CAEA 2020. Τα βραβεία CAEA είναι τα μόνα θεσμικά βραβεία Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα, που εντάσσονται στις δράσεις του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Η διάκριση αυτή, στην κατηγορία Αριστεία Προγράμματος/Δράσης ΕΚΕ, αφορά στο πρόγραμμα που υλοποιούν εξειδικευμένοι Σύμβουλοι του Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Μέσα από το διαδραστικό παραμύθι «Ταξίδι στην Τροφούπολη» και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες, τα μικρά παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μαθαίνουν για τον σωστό τρόπο αγοράς και αποθήκευσης των τροφίμων, τη μαγειρική βάσει οικογενειακών αναγκών, την αποθήκευση υπολειμμάτων τροφών, την ανακύκλωση συσκευασιών και, τέλος, ευαισθητοποιούνται σχετικά με την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα, με το παραμύθι αναδεικνύονται σημαντικές αξίες, όπως η σημασία του δεσμού της οικογένειας και της αδελφικής αγάπης.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση, τόσο της στρατηγικής της ΔΕΛΤΑ για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, όσο και της πολυετούς επιτυχημένης συνεργασίας της ΔΕΛΤΑ με την PRC Group – TheManagement House. Η ΔΕΛΤΑ και η PRC σχεδίασαν και υλοποιούν δύο διαδραστικά παραμύθια για μικρά παιδιά, το «Ταξίδι στην Πρωινοχώρα» για τη διατροφική αξία του πρωινού και το «Ταξίδι στην Τροφούπολη» που βραβεύθηκε.

Η εν λόγω βράβευση έχει προστιθέμενη αξία, καθώς η φετινή διοργάνωση των CAEA κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών με 133 υποψηφιότητες για 13 κατηγορίες βραβείων και διεξήχθη για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Deloitte, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο το κύρος των βραβείων.