Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 6 - 8 άτομα:
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2% 1kg
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα λεμόνι αραιωμένη με ¼ φλιτζανιού νερό
  • Επικάλυψη:
  • 350γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2% 1kg
  • 100γρ. μαρμελάδα λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αρωματικό κέικ λεμόνι με λάδι και γιαούρτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Προσθέτετε σιγά–σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την αραιωμένη μαρμελάδα, χτυπώντας τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

Λαδώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.

Ψήνετε το κέικ για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα.

Για την επικάλυψη: 

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαρμελάδα, αλείφετε το κέικ και γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.