Cheesecake φούρνου με μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά συνταγής

  • Για 6–8 άτομα:
  • 100γρ. μπισκότα
  • 85γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 85γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό πλήρες
  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 αβγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250ml μέλι

Εκτέλεση

Cheesecake φούρνου

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C (με αέρα).

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι.

Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στον πάτο ενός πυρέξ 22–23εκ. (ή μιας φόρμας).

Ψήνετε τη βάση του γλυκού για 10-15 λεπτά.

Χτυπάτε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό με το τυρί και μετά ρίχνετε τα αβγά ένα–ένα μέχρι να ενοποιηθούν καλά.

Ρίχνετε τα ξύσματα και το μέλι, κρατώντας 3 κουταλιές σούπας για το γαρνίρισμα.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το τσιζκέικ για ακόμα 15 λεπτά.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τα φιστίκια και το υπόλοιπο μέλι.