Cheesecake φούρνου με μέλι και φιστίκια Αιγίνης

Cheesecake φούρνου με μέλι και φιστίκια Αιγίνης με γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet

ΥΛΙΚΑ

Για 6 – 8 άτομα

100 γραμμάρια μπισκότα

85 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης

85 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

500 γραμμάρια γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό πλήρες

500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

 

 

2 αβγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 ml μέλι

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς (με αέρα). Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνετε στον πάτο ενός πυρέξ 22 – 23 εκ. (ή μιας φόρμας). Ψήνετε την βάση του γλυκού για 10 – 15 λεπτά. Χτυπάτε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό με το τυρί και μετά ρίχνετε τα αβγά ένα – ένα μέχρι να ενοποιηθούν καλά. ρίχνετε τα ξύσματα και το μέλι κρατώντας 3 κουταλιές σούπας για το γαρνίρισμα.

Ρίχνετε το μίγμα πάνω  στην μπισκοτένια βάση, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά.

Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με τα φιστίκια και το υπόλοιπο μέλι.