Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 6-8 άτομα:
  • 750ml Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ
  • 80γρ. σιμιγδάλι
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κτς αλεύρι
  • 60γρ. βούτυρο κρύο (σε κύβους)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ. μέλι
  • Για την κρούστα:
  • 3 κτς ζάχαρη καστανή
  • 1 αβγό
  • 2 κτς νερό
  • Άχνη και κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε.

Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα (σε χαμηλή φωτιά).

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε το μέλι.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. και ρίχνετε το μείγμα.

Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας και αδειάζετε το μείγμα στην επιφάνεια της γαλατόπιτας.

Ψήνετε για 30-40 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.