Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 600γρ. καρότα χοντροτριμμένα
  • 1,2lt ζωμό λαχανικών
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 2 κτγ κύμινο (σπόρους)
  • 140γρ. κόκκινες φακές (προαιρετικά)
  • 200γρ. ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 2% 1kg και 4 κτγ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο.

Ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους.

Κρατάτε στην άκρη τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών για το τέλος.

Ρίχνετε τα καρότα, τις φακές, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών και όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.

Ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε 1–2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε την καροτόσουπα σε μπολ και γαρνίρετε με τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη και μια κουταλιά γιαούρτι.