0%
delta

Πικάντικη καροτόσουπα με γιαούρτι

Υλικά
συνταγής

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και το μπούκοβο.

Ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους.

Κρατάτε στην άκρη τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών για το τέλος.

Ρίχνετε τα καρότα, τις φακές, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών και όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.

Ρίχνετε το γιαούρτι, ανακατεύετε 1–2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε την καροτόσουπα σε μπολ και γαρνίρετε με τα μπαχαρικά που κρατήσατε στην άκρη και μια κουταλιά γιαούρτι.