Μπουκιές κοτόπουλο με γιαούρτι, κινόα και σαφράν

Υλικά συνταγής

  • Για 4 άτομα:
  • 8 φιλέτα κοτόπουλο
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet 2%
  • 1 κτγ σκόνη σαφράν (ή μια πρέζα κλωστές σαφράν)
  • 1 κτγ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο  
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. κινόα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ

Εκτέλεση

Μπουκιές κοτόπουλο με γιαούρτι, κινόα και σαφράν

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές.

Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, το σαφράν, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα.

Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).

Πλένετε καλά την κινόα και τη σουρώνετε.

Τη βράζετε για 15 λεπτά περίπου και τη σουρώνετε.

Ετοιμάζετε μια βινεγκρέτ, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Ρίχνετε τα μυρωδικά και τη βινγκρέτ στην κινόα και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη δροσερή σαλάτα κινόα.