Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 8 φιλέτα κοτόπουλο
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό 2% 1kg
  • 1 ½ κτγ κουρκουμά
  • 1 κτγ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ρύζι:
  • 300γρ. ρύζι basmati
  • Λίγα σποράκια κάρδαμο
  • 4–5 κτς γιαούρτι Complet 2%
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φιλέτα κοτόπουλου με κουρκουμά

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές.

Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τον κουρκουμά, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις καλύπτετε με το μείγμα.

Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Τινάζετε ελαφρά τις μπουκιές κοτόπουλου και τις απλώνετε σε ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).

Βράζετε το ρύζι με το κάρδαμο και σουρώνετε.

Πετάτε τους σπόρους κάρδαμου.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνετε το ρύζι.

Σερβίρετε με το κοτόπουλο.