Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 30-40 κουλουράκια:
  • 150γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ συμπυκνωμένο γάλα πλήρες
  • 4 αβγά
  • 650γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 2 ½ κτγ μαστίχα σκόνη
  • Λίγο γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ για άλειμμα

Εκτέλεση

Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.

Ρίχνετε ένα–ένα τα αβγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτετε λίγο–λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ και τη μαστίχα.

Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20–25 λεπτά.