Κουνέλι στην γάστρα με γιαούρτι

Κουνέλι στην γάστρα από την Κρήτη με ΔΕΛΤΑ Complet

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κουνέλι 1.500 γραμμάρια περίπου σε μερίδες

500 γραμμάρια ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg

χυμό από 3 λεμόνια

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

3 αβγά

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο

2 κουταλιές σούπας θυμάρι φρέσκο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι.

Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό.

Αφήνετε το κουνέλι στη γάστρα να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε με γιαούρτι Δέλτα Complet Πλήρες και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μίγμα το φαγητό και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.