Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κουνέλι 1.500γρ. περίπου σε μερίδες
  • 500γρ. ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 2 κτς μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 2 κτς θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κουνέλι στη γάστρα με γιαούρτι

Περιχύνετε το κουνέλι με το λεμόνι, το βάζετε σε βαθύ γυάλινο σκεύος και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2–3 ώρες.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Στεγνώνετε το κουνέλι, το βάζετε σε γάστρα και αλατοπιπερώνετε.

Πασπαλίζετε με το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ½ φλ. τσαγιού νερό.

Αφήνετε το κουνέλι στη γάστρα να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.

Χτυπάτε τα αβγά και τα ανακατεύετε με γιαούρτι Δέλτα Complet Πλήρες και λίγο αλατοπίπερο.

Περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.