Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο με Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα για κέικ)

600 ml Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ πλήρες

1 ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά

3 – 4 σταγόνες μαστιχέλαιο

6 κουταλιές γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

100 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

EKTEΛΕΣΗ

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο.

Ρίχνετε την ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, την ζελατίνη και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μίγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).

Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρετε, βυθίζετε την φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.