Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα για κέικ:
  • 600ml Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ πλήρες
  • 1 ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά
  • 3–4 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 6 κτγ ζελατίνη σε σκόνη
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Εκτέλεση

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).

Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.