Ματσάτα με μυρωδικά και γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κτς ελαιόλαδο
  • 400γρ. φρέσκα ζυμαρικά (ματσάτα ή ταλιατέλες ή πέτουρα)
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μυρωδικά
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Πλήρες
  • 1 καυτερή πιπεριά chili ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ματσάτα με μυρωδικά και γιαούρτι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5–6 λεπτά.

Ρίχνετε το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1–2 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε κρατώντας 2 φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το νερό από τα ζυμαρικά και τα μυρωδικά.

Περιχύνετε τα ματσάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.