Ελαφριά Pancakes με Blueberries

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175ml γάλα μικρές οικογενειακές φάρμες ΔΕΛΤΑ ελαφρύ
  • 1 κτγ χυμό λεμόνι
  • 1 κτλ σόδα σε σκόνη
  • 2-3 κτγ στέβια, ή 8-10 σταγόνες υγρή στέβια
  • 1 κτγ ξύσμα λεμονιού
  • 1 μεγάλο βιολογικό αυγό
  • 50γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. blueberries

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη στέβια.

Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα.

Ρίχνουμε στο μείγμα για τα ελαφριά pancakes τα μισά blueberries και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε πολύ λίγη μαργαρίνη ή λάδι.

Προσθέτουμε με μία κουτάλα για σούπα μία δόση από το μείγμα των pancakes και ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Tip: περιμένουμε αρχικά να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στις επιφάνεια των pancakes και μετά τα γυρνάμε να ψηθούν από την άλλη πλευρά. Σερβίσουμε τα Ελαφριά Pancakes με τα υπόλοιπα Blueberries και το μέλι.