Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για ένα ταψί 20 *25 εκ.:
  • 200γρ. γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • 200γρ. φέτα ΔΕΛΤΑ θρυμματισμένη
  • 3 αβγά
  • 160ml ελαιόλαδο
  • 400γρ. φύλλο κρούστας
  • 100ml κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 2–3 κτς δυόσμο
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.

Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.