Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα: 
  • 2 ψαρονέφρια (500γρ. το καθένα)
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά
  • 2 κτς ξύσμα λεμονιού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κτς μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Γαρνίρετε με πράσινη σάλτσα.