Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού και κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

2 ψαρονέφρια (500 γραμμάρια το καθένα)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα:

1 ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά

2 κουταλιές της  σούπας ξύσμα λεμονιού

χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα). Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια από όλες τις μεριές για 4 – 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30 – 35 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με την σάλτσα. Γαρνίρετε με πράσινη σάλτσα.