Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα

Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα με κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού (χωρίς το δέρμα)

500 γραμμάρια baby σπανάκι

150 ml ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

σφήνες λεμόνι για το σερβίρισμα

EKTEΛΕΣΗ

Σολομός με σπανάκι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3 – 4 λεπτά (ανακατεύοντας μια – δυο φορές). Ρίχνετε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και τον μαϊντανό, και αποσύρετε από την φωτιά.

Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.