Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 κτς ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού (χωρίς το δέρμα)
  • 500γρ. baby σπανάκι
  • 150ml ΔΕΛΤΑ Κρέμα Γάλακτος 250ml 17% λιπαρά
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κτς κάπαρη
  • 3 κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Σφήνες λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σολομός με σπανάκι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος.

Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές).

Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.