Σπετζοφάι Πηλίου με κασέρι

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 4 άτομα:
  • 400γρ. φρέσκα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (ή στον τρίφτη)
  • 3 πράσινες πιπεριές (κέρατο) κομμένες σε κύβους 2 εκ.
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (τουρσί) κομμένες σε λωρίδες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 200γρ. κασέρι ΔΕΛΤΑ σε κύβους
  • Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σπετζοφάι Πηλίου με κασέρι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 5–6 λεπτά.

Ρίχνετε τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2–3 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, ρίχνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές Φλωρίνης και σιγομαγειρεύετε για 10–12 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κασέρι.

Σκεπάζετε το τηγάνι για 1–2 λεπτά και ανακινείτε.

Σερβίρετε το σπετζοφάι, πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και λίγο μπούκοβο.