Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό με κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια ταλιατέλες

350 ml κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ Light

2 κρόκοι αβγών

40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

 

 

12 φέτες προσούτο (180 γραμμάρια) κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό.

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.