Ζυμαρόπιτα με γιαούρτι και ξυνομυζήθρα

Υλικά συνταγής

  • Για 6-8 άτομα:
  • 250γρ. ΔΕΛΤΑ Complet Οικογενειακό Πλήρες 1kg
  • 3 αβγά
  • 100γρ. ξυνομυζήθρα
  • 13–14 κτς αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κτς ελαιόλαδο
  • 1 κτγ μαυροκούκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμαρόπιτα με γιαούρτι και ξυνομυζήθρα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τα αβγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσετε ένα αραιό χυλό.

Βάζετε το ελαιόλαδο στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο να κάψει για λίγα λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C.

Αδειάζετε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό και τον απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ρίχνετε την ξυνομυζήθρα σε διάσπαρτα σημεία στην επιφάνεια.

Πασπαλίζετε τη ζυμαρόπιτα με μαυροκούκι και ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου.