0%

Η ΔΕΛΤΑ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis (Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ), καλύπτει τις ανάγκες 5.386 παιδιών για γάλα και γιαούρτι

Η ΔΕΛΤΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενική έκκληση που απηύθυνε τον Φεβρουάριο το Ινστιτούτο Prolepsis, καλύπτοντας την ανάγκη για γάλα και γιαούρτι στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, το γάλα και το γιαούρτι για 5.386 μαθητές, που φοιτούν σε σχολεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο σε ευπαθείς κοινωνικά περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μάλιστα, χάρη στην προσφορά της ΔΕΛΤΑ, εξασφαλίστηκε ένα επιπλέον γαλακτοκομικό προϊόν την εβδομάδα για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Πλέον, θα διανέμονται στα σχολεία τέσσερις συσκευασίες φρέσκου γάλακτος ή γιαουρτιού την εβδομάδα (δύο φορές την εβδομάδα φρέσκο γάλα σε συσκευασία 500ml και δύο φορές γιαούρτι 200γρ.), με αποκλειστική χορηγία από την εταιρεία ΔΕΛΤΑ. Το γεύμα που προσφέρεται καθημερινά από το Ινστιτούτο Prolepsis στα παιδιά, περιλαμβάνει ακόμα σάντουιτς (με αυγό, κοτόπουλο, ή τυρί και λαχανικά) ή αρτοσκεύασμα ολικής άλεσης (π.χ κοτόπιτα, πρασοτυρόπιτα, σπανακόπιτα) και ένα φρέσκο φρούτο.

Οι συσκευασίες με το γάλα της ΔΕΛΤΑ έφτασαν για πρώτη φορά στα σχολεία του Προγράμματος την Τετάρτη, 30 Μαρτίου. Συνολικά, θα διανεμηθούν 94.788 συσκευασίες φρέσκου γάλακτος και 94.788 συσκευασίες γιαουρτιού.

Τα γαλακτοκομικά αποτελούν τη βασική πηγή ασβεστίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ στην παιδική και εφηβική ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνονται τα οστά, οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι αυξημένες. Σύμφωνα με τον «Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους», η συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα παιδιά είναι 2 – 3 μερίδες, ενώ στους εφήβους η οδηγία αγγίζει ακόμη και τις 4 μερίδες. Tο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, διασφαλίζει σχεδόν καθημερινά στους μαθητές λευκό γάλα, γιαούρτι ή/και τυρί, καλύπτοντας περισσότερο από το 50% των ημερήσιων αναγκών των μαθητών σε ασβέστιο, ενώ το ποσοστό φτάνει σε υψηλότερα επίπεδα για τις πιο μικρές ηλικίες.

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για κάθε οικογένεια και ειδικά για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η ΔΕΛΤΑ αφουγκράστηκε το αίτημά μας και ένιωσε την αγωνία μας για να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά που σιτίζονται καθημερινά στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με την ΔΕΛΤΑ, μοιραζόμαστε κοινές αξίες και κυρίως την ίδια έγνοια: Να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες γι’ αυτήν την υποστήριξη, η οποία μας συγκινεί όλους.» δηλώνει η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Prolepsis.

«Για την ΔΕΛΤΑ, η διασφάλιση της σίτισης των παιδιών που έχουν ανάγκη, αποτελεί εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα. Η εταιρεία μας, συμπληρώνοντας φέτος 70 χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια, θέτει ως στόχο να εξασφαλίσει για όλα τα παιδιά τα βασικά, για τη σωστή ανάπτυξή τους, διατροφικά αγαθά. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμπλέουμε ξανά με το Ινστιτούτο Prolepsis για τον κοινό μας σκοπό», δήλωσε η Marketing Director της ΔΕΛΤΑ, κα Μάρα Βώκου.

Σχετικά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ (www.diatrofi.prolepsis.gr):

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε ευπαθείς περιοχές της χώρας και έχει προσφέρει περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια υγιεινά, δωρεάν γεύματα, σε 728 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 112.700 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, εταιρειών και μεμονωμένων πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της σκορπίζουν παιδικά χαμόγελα

Πρόσφεραν 120 σχολικές τσάντες στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Η ΔΕΛΤΑ, στηρίζει με ευαισθησία τα παιδιά, μέσα από το διαρκές πρόγραμμά της «Φροντίδα και Χαμόγελα». Στο πλαίσιο του προγράμματος και θέλοντας να βοηθήσει στο να επιστρέψουν όλα τα παιδιά με αισιοδοξία στο σχολείο τους, υλοποίησε και φέτος, για τέταρτη χρονιά, τη δράση «Σχολικά Χαμόγελα 2021».

Η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της πρόσφεραν 120 σχολικές τσάντες γεμάτες με κασετίνες, τετράδια και γραφική ύλη. Η προσφορά έγινε μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να μοιραστούν οι τσάντες άμεσα στα παιδιά που στηρίζουν οι φορείς «Φίλοι του Παιδιού» και «Εθελοντές του Κόσμου».

Η ΔΕΛΤΑ, στέκεται για 70 χρόνια δίπλα στην ελληνική οικογένεια, φροντίζοντας τους συνανθρώπους μας και δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά. Κάθε χρόνο προσφέρει 1,5εκ. μερίδες από τα προϊόντα της, που είναι βασικά διατροφικά αγαθά, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ παράλληλα υλοποιεί πλήθος δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας για τη στήριξη της κοινωνίας και του πρωτογενούς τομέα της κτηνοτροφίας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της στηρίζουν το φετινό Πάσχα το Γηροκομείο Αθηνών

70.000 μερίδες τροφίμων η συνολική προσφορά της ΔΕΛΤΑ για το Πάσχα.
Το φετινό Πάσχα, η ΔΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί της, έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών, προσφέροντας τρόφιμα και χειροποίητες κάρτες ευχών στον καθένα.

Η περσινή και η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικές για όλους μας. Σε κάποιους όμως συνανθρώπους μας, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, έφεραν μεγάλη απομόνωση και τους στέρησαν την ανθρώπινη επαφή. Η εταιρεία ΔΕΛΤΑ στηρίζει πολύ συχνά όλο αυτό το διάστημα με προϊόντα το Γηροκομείο Αθηνών, που είναι το «σπίτι» 120 ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

Γι’ αυτό, κρίθηκε πολύ σημαντικό να νιώσουν ότι και αυτό το Πάσχα, η ΔΕΛΤΑ και οι άνθρωποί της είναι στο πλευρό τους. Η εταιρεία πρόσφερε προϊόντα για τις ανάγκες τους, γάλα, γιαούρτι, τυριά και κρέμα γάλακτος. Παράλληλα, οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν εθελοντική δράση και συγκέντρωσαν τσουρέκια & κουλουράκια, που τα πρόσφεραν την περασμένη Τρίτη, μαζί με χειροποίητες κάρτες με τις ευχές τους. Σκοπός τους ήταν, να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας.

Το φετινό Πάσχα, η ΔΕΛΤΑ ενισχύει με προϊόντα της πλήθος κοινωφελών φορέων, προσφέροντας 70.000 μερίδες τροφίμων και καλύπτοντας βασικές διατροφικές ανάγκες των συνανθρώπων μας που τα χρειάζονται. Μέσα στο 2020, η ΔΕΛΤΑ διέθεσε 1.500.000 μερίδες τροφίμων, μέσω αξιόπιστων φορέων σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζει για όλη τη σχολική χρονιά 2020-2021 το πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων πολύτεκνων οικογενειών, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των παιδιών σε γάλα και γιαούρτι.

Η εταιρική υπευθυνότητα, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες, κυριαρχεί και συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η ΔΕΛΤΑ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία, πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο. Για κάθε τι που αξίζει!

Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος- Η ΔΕΛΤΑ γιορτάζει με έναν «παραμυθένιο» τρόπο αναδεικνύοντας τις αξίες του γάλακτος

Την 1η Ιουνίου, γιορτάζουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος με μια παραμυθένια online παιδική παράσταση που προσφέρει η ΔΕΛΤΑ στους μικρούς πρίγκηπες και πριγκίπισσες. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

ΔΕΛΤΑ: Συνεχίζεται το πρόγραμμα προσφοράς σε ευάλωτες πολύτεκνες οικογένειες, ακόμη και με κατ΄ οίκον παραδόσεις προϊόντων

Διέθεσε μέσα στη χρονιά 1.500.000 μερίδες τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Σε μία χρονιά που άλλαξε τόσα στη ζωή μας, η ΔΕΛΤΑ στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στην ελληνική οικογένεια. Θέτοντας τα παιδιά ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προσφέρει τρόφιμα για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας.

Σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», η εταιρεία Τροφίμων ΔΕΛΤΑ, συνεχίζει το πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων, πολύτεκνων οικογενειών, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των παιδιών σε γάλα και γιαούρτι. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς του lockdown και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η προσφορά αυτή γίνεται από την Ένωση με κατ΄ οίκον παραδόσεις σε αρκετές οικογένειες που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία φροντίδας, που εξασφαλίζει στις πολύτεκνες οικογένειες τα απαραίτητα διατροφικά αγαθά για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Περισσότερες από 1.500.000 μερίδες τροφίμων (γάλα, γιαούρτια, τυριά και χυμοί) διανεμήθηκαν δωρεάν από την ΔΕΛΤΑ, μέσα από πλήθος δράσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης χρονιάς που διανύουμε. Οι πρωτοβουλίες αυτές, υλοποιούνται μέσω αξιόπιστων φορέων, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, το Άσυλο Ανιάτων, τα Γηροκομεία Αθηνών και Πειραιώς, τη ΧΑΝΘ, την Τράπεζα Τροφίμων, το Μπορούμε, πολλά Ειδικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, τον ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλές ακόμη Κοινωνικές Δομές Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη και σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, η εταιρική υπευθυνότητα κυριαρχεί και συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η ΔΕΛΤΑ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία, πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο. Για κάθε τι που αξίζει!

Η ΔΕΛΤΑ προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας δύο υπερσύγχρονους φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης

Στηρίζει την ανάγκη ασφαλούς διακομιδής ασθενών με κορωνοϊό

Η ΔΕΛΤΑ, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19 και ενισχύει το σύστημα υγείας, προσφέροντας στο ΕΚΑΒ δύο εξειδικευμένους φορητούς θαλάμους (κάψουλες) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών. Οι κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής πίεσης.

Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού Covid–19, ειδικά από τη νησιωτική χώρα, η αεροδιακομιδή του ασθενούς είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει σε φορητό θάλαμο αρνητικής πίεσης (Patient Isolation Unit, ή κάψουλα), ώστε να προστατευθούν ασθενείς και νοσηλευτές. Ωστόσο, με τις παρούσες συνθήκες της μιας μόνο κάψουλας που διαθέτει το ΕΚΑΒ, δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν περισσότερες από δύο αεροδιακομιδές την ημέρα.

Η δωρεά των δύο καψουλών από την ΔΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας, έχει σκοπό να ενισχύσει το ΕΚΑΒ, ώστε να αντιμετωπίσει αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ασθενών προς τα νοσοκομεία αναφοράς.

Δύο φορητούς θαλάμους ασφαλούς μεταφοράς ασθενών παρέδωσε η ΔΕΛΤΑ στο ΕΚΑΒ

Η εταιρεία στηρίζει την κοινωνία με συνέπεια και ευαισθησία.

Η ΔΕΛΤΑ, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19, αλλά και ενισχύοντας μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας, παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο εξειδικευμένους φορητούς θαλάμους (Patient Isolation Units, ή κάψουλες) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών. Οι νέας τεχνολογίας κάψουλες, αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού, ή άλλου νοσήματος, από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής, ή θετικής πίεσης. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδών από νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προστατεύοντας όχι μόνο τον ασθενή, αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Κατά την παράδοση των θαλάμων από την ΔΕΛΤΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά της ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με την κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών, σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, ειδικά για τις εναέριες, αλλά και τις θαλάσσιες, διακομιδές ασθενών με μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS–CoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ».

Η δωρεά της ΔΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές που τέθηκαν από το ΕΚΑΒ. Οι δύο κάψουλες με την παραλαβή τους προωθήθηκαν άμεσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, καθώς ο αριθμός αυτών που είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Η εξασφάλισή τους καθίσταται ιδιαίτερα πολύτιμη προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ασθενών, σε περίπτωση αύξησης της γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων.