0%

Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche

Προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα, ή νωρίτερα, για να προλάβει να κρυώσει πριν προχωρήσουμε με τα γεμιστά μπισκότα.

Αφαιρούμε το χαρτί από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας και πλένουμε την κονσέρβα. Την τοποθετούμε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας και την σκεπάζουμε με ζεστό νερό.

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 50 λεπτά, έτσι ώστε να πήξει και να αποκτήσουμε μία πλούσια καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche.

Για πιο πλούσια καραμέλα, την αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά συνολικά.

Προσέχουμε ο βρασμός να είναι χαμηλός για να μην χτυπάει η κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε τον ατμό από τη χύτρα, την ανοίγουμε με προσοχή και αφαιρούμε το κουτάκι από το νερό.

Αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να κρυώσει τελείως και μετά το ανοίγουμε.

Εκτέλεση της συνταγής για τα μπισκότα καραμέλας:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το 1/3 από την καραμέλα Dulce De Leche που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και το αυγό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αν η ζύμη για τα μπισκότα είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι σχηματίζουμε μπαλάκια για να αποκτήσουμε ομοιόμορφα μπισκότα καραμέλας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη και “ζαχαρώνουμε” εξωτερικά ένα ένα τα μπαλάκια από τη ζύμη του μπισκότου.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche στους 175 °C για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη για τα μπισκότα.

Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα σάντουιτς γεμάτα καραμέλα!

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης.

Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.

Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ.

Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά.

Αφήνετε για 3–4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Γλυκιά τάρτα με άρωμα λάιμ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (με αέρα).

Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και απλώνετε τη ζύμη.

Ψήνετε για 15 λεπτά.

Χτυπάτε τους κρόκους και τα ξύσματα.

Ρίχνετε το ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ Ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε.

Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και ψήνετε για 20-25 λεπτά.

Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και μετά τη γαρνίρετε με φέτες λάιμ και σερβίρετε.

Εύκολο παγωτό με φράουλες

Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.

Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και τον πουρέ φράουλας και κατόπιν σιγά–σιγά ρίχνετε και το γιαούρτι.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε προσεκτικά.

Γεμίζετε ένα μεταλλικό σκεύος και το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.

Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6–8 ώρες.

Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη.