0%

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.

Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Τrifle με μπισκότα και blueberries

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.

Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.

Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών.

Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.

Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα υπόλοιπα μπισκότα και συνεχίζετε γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και σερβίρετε.

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου.

Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.

Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει.

Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 6–8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.

Συνεχίζετε το χτύπημα για 6–8 λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά.

Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το παραπάνω μείγμα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσοχή την ανακατεύετε στο παραπάνω μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και καταψύχετε για 4–6 ώρες.

Βάζετε την κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε για 5–7 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Το αφήνετε να κρυώσει.

Ξεφορμάρετε και κόβετε το σεμιφρέντο σε φέτες και το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.

Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.

Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών.

Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.

Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων και συνεχίζετε, γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος, γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρετε.

Αν θέλετε γαρνίρετε με κόκκους καφέ.