0%

Ελαφριά Pancakes με Blueberries

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη στέβια.

Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα.

Ρίχνουμε στο μείγμα για τα ελαφριά pancakes τα μισά blueberries και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε πολύ λίγη μαργαρίνη ή λάδι.

Προσθέτουμε με μία κουτάλα για σούπα μία δόση από το μείγμα των pancakes και ψήνουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Tip: περιμένουμε αρχικά να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στις επιφάνεια των pancakes και μετά τα γυρνάμε να ψηθούν από την άλλη πλευρά. Σερβίσουμε τα Ελαφριά Pancakes με τα υπόλοιπα Blueberries και το μέλι.

Porridge Βρώμης με Κόκκινα Φρούτα

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, την κανέλα, τη στέβια, τη βανίλια και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι να αποκτήσουμε μία απαλή κρέμα.

Αν πήξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που επιθυμούμε.

Παράλληλα, προχωράμε με τη σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα προσθέτουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μέλι και το νερό.

Tip: εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φρούτα και δεν θα χρειαστούμε νερό για τη σάλτα τους.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις το Porridge Βρώμης είναι έτοιμο το σερβίρουμε αμέσως μαζί με τη ζεστή σάλτσα από τα κόκκινα φρούτα.

Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×25 εκατοστών.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε αρχικά με το μέλι και μετά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με μία σπάτουλα, ή με τα χέρια, για να γίνει συμπαγής και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε κρύο νερό και μουλιάζουμε για λίγα λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.

Παράλληλα, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα raspberries μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Παίρνουμε 100ml από το μείγμα, το ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι, ή στα μικροκύματα, και ανακατεύουμε μέσα για να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα πολλά νερά.

Επαναφέρουμε στο μπλέντερ τα ζεστό μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αδειάζουμε τη μους γιαουρτιού πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί, ανασηκώνοντας προσεκτικά τη λαδόκολλα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Αν σας δυσκολεύει, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να κόψετε το γλυκό μέσα στο ταψί.

Με έναν αποφλοιωτή ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα νιφάδες σοκολάτας και τις απλώνουμε πάνω από τη μους γιαουρτιού με raspberries.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Γαλλική Τάρτα Φλαν με Κρέμα

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης.

Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια.

Μετά από λίγο προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη και μετά σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά και μετά την ανοίγουμε σε πάχος μισού εκατοστού.

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών περιμετρικά στο εσωτερικό της και στη βάση της τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας.

Τοποθετούμε τη ζύμη, κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν στο πλάι, τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της και ψήνουμε για 10 λεπτά με ένα βάρος από πάνω για να μη φουσκώσει.

Tip: Αν δεν έχετε ειδικά βάρη για τάρτες, τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω από τη ζύμη και από πάνω φασόλια, ή ρεβύθια.

Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.

Χτυπάμε σε ένα σκεύος, ή στο μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ.

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Συνεχίζοντας το χτύπημα των αυγών, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα και μετά επαναφέρουμε όλο το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα για να πάρει μία βράση.

Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από την τάρτα και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό της και να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα από πάνω.

Την αφαιρούμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ πριν την κόψουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries

Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί.

Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.

Tip: Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σαντιγί ξύσμα από λάιμ, ή πορτοκάλι.

Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ, σφίγγουμε από πίσω και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 μπισκότο βουτύρου και περιμετρικά του με τη σειρά raspberries και σαντιγί.

Γεμίζουμε με σαντιγί το κέντρο του μιλφέιγ με raspberries και κλείνουμε με μία δεύτερη γαλέτα βουτύρου.

Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και στο τέλος κλείνουμε με ένα τρίτο μπισκότο.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πιο γρήγορο και εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία για να του δώσετε έναν εορταστικό χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κις Λορέν με Μπρόκολο

Κις Λορέν με Μπρόκολο

Προετοιμασία της ζύμης για τάρτα:

Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο για 1 ώρα πριν την προετοιμασία της ζύμης.

Σε ένα μεγάλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, το προσθέτουμε στο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα γρήγορα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε το νερό και γρήγορα σχηματίζουμε μία ομοιόμορφη μπάλα με τη ζύμη της τάρτας.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προετοιμασία της Κις Λορέν με Μπρόκολο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη ζύμη της Κις Λορέν από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανάμεσα από δύο λαδόκολλες, σε πάχος μισού εκατοστού.

Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκατοστών, τοποθετούμε τη ζύμη, την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να φύγει ο αέρας από τη βάση και τα τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας για να ψηθεί πιο σωστά.

Παράλληλα, πλένουμε το μπρόκολο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φούντες του για να τις χρησιμοποιήσουμε στην Κις Λορέν.

Βράζουμε τις φούντες από το μπρόκολο για 4 λεπτά περίπου, σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.

Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε στο μείγμα της Κις Λόρεν το μπρόκολο μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα με τη ζύμη και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο επιπλόν τυρί.

Ψήνουμε την Κις Λορέν για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Στο τέλος, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την Κις Λορέν με Μπρόκολο μέσα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.

Αφήνουμε την Κις Λορέν να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Μπισκότα Γεμιστά με Καραμέλα Dulce de Leche

Προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της καραμέλας Dulce De Leche, ιδανικά από την προηγούμενη μέρα, ή νωρίτερα, για να προλάβει να κρυώσει πριν προχωρήσουμε με τα γεμιστά μπισκότα.

Αφαιρούμε το χαρτί από το ζαχαρούχο γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας και πλένουμε την κονσέρβα. Την τοποθετούμε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας και την σκεπάζουμε με ζεστό νερό.

Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 50 λεπτά, έτσι ώστε να πήξει και να αποκτήσουμε μία πλούσια καραμέλα γάλακτος Dulce De Leche.

Για πιο πλούσια καραμέλα, την αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά συνολικά.

Προσέχουμε ο βρασμός να είναι χαμηλός για να μην χτυπάει η κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα.

Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε τον ατμό από τη χύτρα, την ανοίγουμε με προσοχή και αφαιρούμε το κουτάκι από το νερό.

Αφήνουμε το ζαχαρούχο γάλα να κρυώσει τελείως και μετά το ανοίγουμε.

Εκτέλεση της συνταγής για τα μπισκότα καραμέλας:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το 1/3 από την καραμέλα Dulce De Leche που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και το αυγό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο το μείγμα με το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αν η ζύμη για τα μπισκότα είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι σχηματίζουμε μπαλάκια για να αποκτήσουμε ομοιόμορφα μπισκότα καραμέλας.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε αρκετή ζάχαρη και “ζαχαρώνουμε” εξωτερικά ένα ένα τα μπαλάκια από τη ζύμη του μπισκότου.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche στους 175 °C για 12-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη για τα μπισκότα.

Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με καραμέλα Dulce De Leche και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα σάντουιτς γεμάτα καραμέλα!

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τάρτα με Σπανάκι και Φέτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C στον αέρα.

Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο ελαιόλαδο σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.

Τοποθετούμε στην ταρτιέρα τα δύο φύλλα της σφολιάτας σταυρωτά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε το κομμάτια που περισσεύουν.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα σε όλη τη βάση και περιμετρικά.

Τοποθετούμε πάνω από τη σφολιάτα μία λαδόκολλα και φασόλια για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 10’, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5’.

Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για 10 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε καλά τα αυγά, μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Προσθέτουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα, το σπανάκι και λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε το μείγμα της τάρτας πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κυβάκια και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο γύρω γύρω την τάρτα για να μην καεί η σφολιάτα και ψήνουμε την τάρτα με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να έχει ψηθεί η τάρτα στο εσωτερικό της και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Smoothies με γιαούρτι, σπόρους chia και φρέσκα cranberries

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ εκτός από τα φρέσκα cranberries και τα φύλλα δυόσμου.

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε με τα φρέσκα cranberries, τα φύλλα δυόσμου και λίγους σπόρους chia.

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία.

Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά.

Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε τη σκόνη μαστίχας και την κρέμα γάλακτος.

Σιγοβράζετε για 2–3 λεπτά.

Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε με δίχρωμο ρύζι.