0%

Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Απλώνουμε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 20×25 εκατοστών.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε αρχικά με το μέλι και μετά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με μία σπάτουλα, ή με τα χέρια, για να γίνει συμπαγής και να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα.

Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε κρύο νερό και μουλιάζουμε για λίγα λεπτά τα φύλλα ζελατίνης.

Παράλληλα, χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα raspberries μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Παίρνουμε 100ml από το μείγμα, το ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι, ή στα μικροκύματα, και ανακατεύουμε μέσα για να λιώσουν τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στύψει καλά για να φύγουν τα πολλά νερά.

Επαναφέρουμε στο μπλέντερ τα ζεστό μείγμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αδειάζουμε τη μους γιαουρτιού πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψί, ανασηκώνοντας προσεκτικά τη λαδόκολλα και με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Αν σας δυσκολεύει, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να κόψετε το γλυκό μέσα στο ταψί.

Με έναν αποφλοιωτή ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα νιφάδες σοκολάτας και τις απλώνουμε πάνω από τη μους γιαουρτιού με raspberries.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα διατηρούμε για 4-5 μέρες στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries

Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί.

Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.

Tip: Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σαντιγί ξύσμα από λάιμ, ή πορτοκάλι.

Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ, σφίγγουμε από πίσω και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 μπισκότο βουτύρου και περιμετρικά του με τη σειρά raspberries και σαντιγί.

Γεμίζουμε με σαντιγί το κέντρο του μιλφέιγ με raspberries και κλείνουμε με μία δεύτερη γαλέτα βουτύρου.

Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και στο τέλος κλείνουμε με ένα τρίτο μπισκότο.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πιο γρήγορο και εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries.

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία για να του δώσετε έναν εορταστικό χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κις Λορέν με Μπρόκολο

Κις Λορέν με Μπρόκολο

Προετοιμασία της ζύμης για τάρτα:

Αφαιρούμε το βούτυρο από το ψυγείο για 1 ώρα πριν την προετοιμασία της ζύμης.

Σε ένα μεγάλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, το προσθέτουμε στο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα γρήγορα με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε το νερό και γρήγορα σχηματίζουμε μία ομοιόμορφη μπάλα με τη ζύμη της τάρτας.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προετοιμασία της Κις Λορέν με Μπρόκολο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη ζύμη της Κις Λορέν από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανάμεσα από δύο λαδόκολλες, σε πάχος μισού εκατοστού.

Σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκατοστών, τοποθετούμε τη ζύμη, την πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να φύγει ο αέρας από τη βάση και τα τοιχώματα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας για να ψηθεί πιο σωστά.

Παράλληλα, πλένουμε το μπρόκολο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις φούντες του για να τις χρησιμοποιήσουμε στην Κις Λορέν.

Βράζουμε τις φούντες από το μπρόκολο για 4 λεπτά περίπου, σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.

Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε στο μείγμα της Κις Λόρεν το μπρόκολο μαζί με το τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα με τη ζύμη και από πάνω πασπαλίζουμε λίγο επιπλόν τυρί.

Ψήνουμε την Κις Λορέν για 20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Στο τέλος, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε την Κις Λορέν με Μπρόκολο μέσα στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.

Αφήνουμε την Κις Λορέν να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης.

Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά.

Καλύπτετε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ.

Με ένα κουτάλι πιέζετε για να μην αφήσετε κενά.

Αφήνετε για 3–4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη και γαρνίρετε τον κορμό σοκολάτας με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Παγωτό για παιδιά με φράουλες και μπισκότα

Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το γάλα ΔΕΛΤΑ Βλάχας, τη ζάχαρη άχνη και τον πουρέ φράουλας.

Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε τις φράουλες και τα μπισκότα και ανακατεύετε προσεκτικά.

Γεμίζετε ένα μεταλλικό σκεύος και το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη.

Το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6–8 ώρες.

Κάθε μισή ώρα βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύετε για να μην κρυσταλλώσει το μείγμα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 4–5 φορές.

Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη.

Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.

Ρίχνετε ένα–ένα τα αβγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτετε λίγο–λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ και τη μαστίχα.

Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20–25 λεπτά.

Βουτυράτα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα εβαπορέ.

Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Αφήνετε τη ζύμη «να σταθεί» στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε σε ταψί φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.

Πιέζετε την επιφάνεια των μπισκότων με πιρούνι.

Ψήνετε τα βουτυράτα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου.