0%

Smoothie με Καρπούζι και Ρόφημα Αμυγδάλου

Καθαρίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και αφαιρούμε με προσοχή όλα τα κουκούτσια του.

Ζυγίζουμε 300γρ. από το καθαρισμένο καρπούζι και το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ.

Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε το Smoothie καρπουζιού μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάιμ και σερβίρουμε αμέσως το smoothie με καρπούζι.

Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου

Κόβουμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και με έναν αποφλοιωτή τα καθαρίζουμε περιμετρικά.

Tip: κρατάμε ένα σπαράγγι από τις δύο άκρες του, το λυγίζουμε και στο σημείο που θα σπάσει κρατάμε το πάνω μέρος του και κόβουμε τα υπόλοιπα στο ίδιο σημείο.

Κόβουμε τα σπαράγγια, το πράσσο και τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια 1εκ.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ζωμό των λαχανικών.

Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα σπαράγγια.

Ρίχνουμε στη σούπα με τα σπαράγγια το ρόφημα αμυγδάλου και χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία υφή.

Μόλις πάρει η σούπα μία βράση την αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το χυμό από το μισό λάιμ και μία πρέζα πιπέρι καγιέν.

Σερβίρουμε τη Vegan Σούπα με Σπαράγγια και Ρόφημα Αμυγδάλου μαζί με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Croque Madame με Μπεσαμέλ Αμυγδάλου

Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο με το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το μισό ρόφημα αμυγδάλου, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις σφίξει, προσθέτουμε το υπόλοιπο και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ αμυγδάλου.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Προχωράμε με την υπόλοιπη συνταγή του Croque Madame.

Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε μία φέτα ψωμιού και από πάνω της διπλώνουμε μία φέτα έμενταλ, ώστε να έχουμε δύο στρώσεις τυριού στο ψωμί.

Προσθέτουμε από πάνω με τη σειρά 1 φέτα ζαμπόν, μία γενναία δόση από τη μπεσαμέλ, λίγη τριμμένη γραβιέρα και κλείνουμε με μία ακόμη φέτα ψωμιού.

Αλείφουμε το κροκ μανταμ εξωτερικά με λίγο βούτυρο και από τις δύο του πλευρές και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά, έως ότου αποκτήσει ένα ωραίο και έντονο χρώμα εξωτερικά.

Αφαιρούμε το κροκ μανταμ από το τηγάνι με μία σπάτουλα και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί.

Από πάνω του προσθέτουμε αρκετή μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο Croque Madame.

Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου μας και ψήνουμε τα Croque Madame με τη μπεσαμέλ αμυγδάλου στη μεσαία σχάρα για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά σε μάτια και μόλις βγάλουμε τα Croque Madame από το φούρνο προσθέτουμε ένα αυγό πάνω από κάθε ένα.

Σερβίρουμε το Croque Madame αμέσως και από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Dutch Pancake με μήλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το ρόφημα της βρώμης και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τo μείγμα.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 8 φέτες και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα κομμάτια από τα μήλα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.

Σε 2-3 λεπτά γυρνάμε τα μήλα για να μαγειρευτούν και από την άλλη τους πλευρά.

Συνολικά χρειάζονται κοντά στα 5 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τον χυλό και πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.

Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Τούρτα Σοκολάτας με Φυτικό Ρόφημα Αμυγδάλου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.

Στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 22 εκατοστών, τοποθετούμε μία λαδόκολλα για να μην κολλήσει το κέικ για την τούρτα σοκολάτας.

Τα πλαϊνά της φόρμας τα βουτυρώνουμε ελαφρά με μαργαρίνη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φόρμα.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης που δεν χρειάζεται βουτύρωμα και λαδόκολλα

Σε μία κανάτα αδειάζουμε τα 2 ποτήρια από το ρόφημα αμυγδάλου, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε.

Παράλληλα, τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά το μείγμα.

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά για το κέικ σοκολάτας, τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο με τα υγρά.

Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ σοκολάτας στις δύο φόρμες και τις ψήνουμε κάθε μία χωριστά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν τα κείκ, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε μία σχάρα.

Προετοιμασία του vegan frosting σοκολάτας:

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε 4 κούπες ζάχαρη άχνη, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη και χτυπάμε δυνατά για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά τις κουταλιές από το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές frosting σοκολάτας.

Αν το frosting σοκολάτας είναι σχετικά υγρό και δεν στέκεται, προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Συναρμολόγηση της τούρτας σοκολάτας:

Τοποθετούμε τη μία βάση του κέικ σε μία πιατέλα.

Απλώνουμε στη βάση μία μεγάλη δόση από το frosting σοκολάτας και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κέικ σοκολάτας.

Με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε περιμετρικά και στην επιφάνεια της τούρτας το υπόλοιπο frosting σοκολάτας.

H τούρτα σοκολάτας είναι σχεδόν έτοιμη να την απολαύσουμε και αρκεί να πασπαλίσουμε από πάνω τις σταγόνες της σοκολάτας και ό,τι άλλα διακοσμητικά θέλουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Πανακότα Καρύδας με Κουλί Φραγκοστάφυλο

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

Αφήνουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει για 5 λεπτά και παράλληλα προχωράμε τη συνταγή για την πανακότα καρύδας.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ρόφημα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την εστία μόλις ζεσταθεί το μείγμα.

Στίβουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο ζεστό ρόφημα καρύδας και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να λιώσουν.

Αδειάζουμε το μείγμα για την πανακότα καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ και για να το κρυώσουμε το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά.

Εναλλακτικά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο μπολ από μόνο του και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Χωρίζουμε το κρύο μείγμα σε 4 φορμάκια και βάζουμε την πανακότα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για το κουλί φραγκοστάφυλο τοποθετούμε σε ένα μικρό καταρολάκι τα φρούτα, τη ζάχαρη, το νερό και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

Με ένα γουδί, ή ένα πηρούνι, λιώνουμε τα φραγκοστάφυλλα για να βγει όλο το ζουμί τους και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε μία παχύρεστη σάλτσα.

Σουρώνουμε το κουλί φραγκοστάφυλου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μπορούμε να το διατηρήσουμε με αυτό τον τρόπο για λίγες μέρες.

Για να ξεφορμάρουμε την πανακότα καρύδας, τοποθετούμε τα φορμάκια με προσοχή μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε.

Εναλλακτικά, μπορούμε να ζεστάνουμε για λίγο περιμετρικά τη φόρμα με ένα φλόγιστρο.

Σερβίρουμε την πανακότα καρύδας με κουλί φραγκοστάφυλο και λίγα φρέσκα φραγκοστάφυλα από πάνω.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Πανακότα με ρόφημα αμυγδάλου και φλέικς καρύδας

Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σουρώνετε.

Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα μαλακώσετε σε κρύο νερό.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το λικέρ πικραμύγδαλο.

Μοιράζετε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Απλώνετε τα φλέικς καρύδας σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε για 4–5 λεπτά.

Ξεφορμάρετε την κρέμα αμυγδάλου, βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.

Γαρνίρετε με ψημένα φλέικς καρύδας και σιρόπι καραμέλας.