Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά. Ρίχνετε ένα–ένα τα αβγά και όταν ενσωματωθούν προσθέτετε λίγο–λίγο το αλεύρι, το μπέικιν, το γάλα ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ και τη μαστίχα. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε […]

Read More… from Κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα. Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε. Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά […]

Read More… from Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Τrifle με μπισκότα και blueberries

Trifle με μπισκότα και blueberries Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα […]

Read More… from Τrifle με μπισκότα και blueberries

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου. Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας. Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει. Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν […]

Read More… from Σεμιφρέντο σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά […]

Read More… from Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ

Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί. Βάζετε τον καφέ espresso σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά. Μοιράζετε το 1/3 των μπισκότων στις βάσεις των ποτηριών. Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας. Μοιράζετε ξανά 1/3 των μπισκότων […]

Read More… from Trifle με μπισκότα και άρωμα καφέ

Εύκολο παγωτό με φράουλες

Παγωτό με φράουλες Κόβετε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύετε το ζαχαρούχο γάλα, το λικέρ και τον πουρέ φράουλας και κατόπιν σιγά–σιγά ρίχνετε και το γιαούρτι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε και τις φράουλες και ανακατεύετε προσεκτικά. Γεμίζετε […]

Read More… from Εύκολο παγωτό με φράουλες