Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος απευθείας από το ψυγείο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η κρέμα και να γίνεται σαντιγί.
Μόλις η σαντιγί αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και δέσει, προσθέτουμε τη βανίλια και μετά σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.
Tip: Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στη σαντιγί ξύσμα από λάιμ, ή πορτοκάλι.
Τοποθετούμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ, σφίγγουμε από πίσω και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε 1 μπισκότο βουτύρου και περιμετρικά του με τη σειρά raspberries και σαντιγί.
Γεμίζουμε με σαντιγί το κέντρο του μιλφέιγ με raspberries και κλείνουμε με μία δεύτερη γαλέτα βουτύρου.
Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία για τη δεύτερη στρώση και στο τέλος κλείνουμε με ένα τρίτο μπισκότο.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το πιο γρήγορο και εύκολο Μιλφέιγ με Raspberries.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία για να του δώσετε έναν εορταστικό χαρακτήρα.
Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία.
Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά.
Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε τη σκόνη μαστίχας και την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζετε για 2–3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε με δίχρωμο ρύζι.
Χυλοπίτες με ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ light, τις πιπεριές Φλωρίνης, το πεκορίνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.
Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Γαρνίρετε με πράσινη σάλτσα.
Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).
Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές).
Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού.
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε μια ελαφριά σαντιγί.
Βάζετε το κονιάκ σε ένα μπολ και βυθίζετε τα μπισκότα για 1–2 λεπτά.
Μοιράζετε τα μισά μπισκότα στις βάσεις των ποτηριών.
Γεμίζετε με τη μισή ποσότητα κρέμας.
Μοιράζετε τα μισά blueberries στα ποτήρια και τα υπόλοιπα μπισκότα και συνεχίζετε γεμίζοντας με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και σερβίρετε.
Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα (22*8εκ.) και καλύπτετε τον πάτο με χαρτί φούρνου.
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.
Βάζετε τη σοκολάτα και το κακάο σε μπαιν μαρί μέχρι να λιώσει.
Βάζετε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπαιν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 6–8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
Συνεχίζετε το χτύπημα για 6–8 λεπτά ακόμα μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το παραπάνω μείγμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσοχή την ανακατεύετε στο παραπάνω μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και καταψύχετε για 4–6 ώρες.
Βάζετε την κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανεβάζετε τη φωτιά και βράζετε για 5–7 λεπτά μέχρι να πήξει το σιρόπι.
Το αφήνετε να κρυώσει.
Ξεφορμάρετε και κόβετε το σεμιφρέντο σε φέτες και το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας.
Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.