0%

Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μαστίχα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, ανακατεύετε για 1–2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τον ζωμό και χαμηλώνετε θερμοκρασία.

Σιγοβράζετε για 25–30 λεπτά.

Μόλις μειωθεί ο ζωμός στο μισό, ρίχνετε τη σκόνη μαστίχας και την κρέμα γάλακτος.

Σιγοβράζετε για 2–3 λεπτά.

Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε με δίχρωμο ρύζι.

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα.

Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους.

Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε και τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα με προσοχή.

Ανοίγετε φύλλο με τη ζύμη και το απλώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα.

Ρίχνετε τη γέμιση στην ταρτιέρα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα περίπου.

Χυλοπίτες με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Χυλοπίτες με ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ light, τις πιπεριές Φλωρίνης, το πεκορίνο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις χυλοπίτες με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα).

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φετούλες, το σερβίρετε και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Γαρνίρετε με πράσινη σάλτσα.

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για κέικ).

Βάζετε την κρέμα μαστίχας στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πριν σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα προσεκτικά σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού μανταρίνι και σερβίρετε.

Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος.

Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές).

Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.

Ταλιατέλες με προσούτο και βασιλικό

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό al dente. Σουρώνετε και ξαναβάζετε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα, τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 1 – 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με το προσούτο, φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα τριμμένη.